26 septembie 2016 – termen plati anticipate pentru trimestrul III 2016 – Ziberline Consulting

26 septembie 2016 – termen plati anticipate pentru trimestrul III 2016

februarie 12, 2020 0
26-septembie-2016-termen-plati-anticipate-pentru-trimestrul-iii-2016-50.jpg

26 septembie 2016 – termen plati anticipate pentru trimestrul III 2016

Contribuabilii sunt obligati ca pe parcursul anui an calendaristic sa faca plati anticipate pentru impozitul pe venit, contributii de asigurari sociale si contributii de asigurari sociale de sanatate. Sunt scutite de plata acestor plati veniturile in cazul carora platile anticipate sunt efectuate prin retinere la sursa.

Termenul de plata pentru platile anticipate aferente trimestrului III anul curent este 26 septembrie 2016. Aceste plati se efectueaza in fiecare trimestru pana la data de 25 inclusiv a ultimei luni din trimestru.

Au obligatia de a face plati anticipate contribuabilii care obtin venituri din urmatoarele activitati:

  • Activitati independente. Sunt obligate sa achite platile anticipate persoanele juridice (II, IF, PFA) precum si persoanele fizice care obtin venituri din profesii liberale sau din drepturi de proprietate intelectuala. Pentru veniturile obtinute din activitati independente se fac plati anticipate aferente urmatoarelor contributii: impozit pe venit, contributia de a asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate.
  • Activitati agricole, silvicultura si piscicultura. Pentru veniturile care fac parte din aceste categorii se fac plati anticipate aferente impozitului pe venit si contributiilor de asigurari sociale de sanatate.
  • Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor, fiind excluse de la aceasta categorie veniturile rezultate din arendarea bunurilor agricole si inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala. Se fac plati anticipate aferente impozitului pe venit si contributiilor de asigurari sociale de sanatate.
Sunt scutite de la efectuarea platii anticipate persoanele fizice care obtin venituri din activitati agricole pentru care venitul se determina pe baza de norma de venit, in cazul acestora platile anticipate se fac in doua transe egale: pana la data de 25 octombrie respectiv 15 decembrie.

Platile anticipate se pot face in numerar la trezoreria fiscala in raza caruia contribuabilii isi au domiciliul sau online, prin ordin de plata in contul trezoreriei.

Noi suntem de parere ca profesionistii contabili sunt cei care se asigura ca taxele si contributiile datorate de dvs. sunt achitate la timp. Cu o vasta experienta in domeniul financiar contabil, firma noastra de contabilitate va ofera servicii de contabilitate Cluj intr-o gama variata: servicii de consultanta, servicii de expertiza contabila, consultanta si asistenta economico-financiara si management financiar, evaluari de bunuri si audit financiar, servicii de salarizare si resurse umane.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Contact

SEDIU : Str. Cetatii, Nr.331A, Et. 1, Ap 8 Loc. Floresti, Jud: Cluj COD:407280


0743-144.011 | 0364-153.193


office@ziberline.ro

Politica Cookie
Politica de confidentialitate

Site realizat de Global Marketing IT

Partener Business Tot ce iubesc

Certificat de apreciere pentru Calitatea Serviciilor Oferite

Copyright Ziberline @ 2020. All rights reserved.