Avantajele unei societati debutante – Ziberline Consulting

Avantajele unei societati debutante

februarie 12, 2020 0
avantajele-unei-societati-debutante-56.jpg

Avantajele unei societati debutante

Piata economica este intr-o continua schimbare motiv pentru care si noile idei de afaceri sunt tot mai diversificate si indraznete. Tot mai multi angajati sau chiar tineri absolventi doresc sa isi dezvolte propria afacere, fiind stimulati si de diverse facilitati oferite de catre stat si/sau fonduri europene neramburasile. Acestea pot fi accesate de catre viitorii antrepenori in functie de specificul activitatii desfasurate.
Statul ofera diverse facilitati persoanelor care isi deschid pentru prima data o afacere, acestea fiind numite afaceri debutante, iar forma juridica este SRL-D (societate cu raspundere limitata debutanta). Initial, programul se adresa tinerilor cu varsta sub 35 de ani, insa acum programul se adreseaza tuturor persoanelor debutante in domeniul afacerilor. Pentru a putea fi incadrata in acest program, societate trebuie sa aiba cel putin 2 angajati, iar in ceea ce priveste forma legala, acestia trebuie sa fie angajati cu norma intreaga, pe perioada nedeterminata.

Principalele avantaje oferite persoanelor debutante in afaceri sunt:

  • Nu se percep taxe pentru inregistrarea societatii la Oficiul Registrului Comertului.
  • Posibilitatea accesarii unui fond nerambursabil de maxim 50% din valoarea proiectului. Suma maxima care poate fi acordata este de 10.000 euro.
  • Societatea este scutita de la plata contribuabililor de asigurari sociale, insa doar pentru maxim 4 angajati, care trebuie sa fie angajati pe perioada nedeterminata.
  • Statul garanteaza in proportie de maxim 80% pentru creditele solicitate de societate in scopul realizarii planului de afaceri. Suma maxima care poate fi garantata este de 80.000 euro.

Ziberline Consulting este o firma din Cluj-Napoca ce vine in sprijinul noilor intreprinzatori si ofera servicii de contabilitate in Cluj, dar si consultanta si asistenta juridica pentru infiintarea de noi societati. Ulterior, firma de contabilitate asigura si serviciile contabile complete necesare pe parcursul desfasurarii activitatii.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Contact

SEDIU : Str. Cetatii, Nr.331A, Et. 1, Ap 8 Loc. Floresti, Jud: Cluj COD:407280


0743-144.011 | 0364-153.193


office@ziberline.ro

Politica Cookie
Politica de confidentialitate

Site realizat de Global Marketing IT

Partener Business Tot ce iubesc

Certificat de apreciere pentru Calitatea Serviciilor Oferite

Copyright Ziberline @ 2020. All rights reserved.