Care sunt cheltuielile deductibile pentru PFA in 2017 – Ziberline Consulting

Care sunt cheltuielile deductibile pentru PFA in 2017

februarie 12, 2020 0
care-sunt-cheltuielile-deductibile-pentru-pfa-in-2017-62.jpg

Care sunt cheltuielile deductibile pentru PFA in 2017

Conform Codului Fiscal şi a normelor metodologice de aplicare, cheltuielile efectuate de o persoană fizică autorizată pot fi deduse dacă îndeplinesc o serie de condiţii. Asadar ne-am gandit ca va este de folos sa stiti care sunt acestea:
 1. Cheltuielile trebuie sa fie efectuate in cadrul activitatilor independente si justificate prin documente, respectiv: bonul fiscal insotit sau nu de factura, chitanta si factura, borderou de achizitii sau contract de vanzare-cumparare pentru mijloace fixe sau nota de receptie si constatare, iar dupa caz si dispozitia de plata catre casierie.
 2. Cheltuielile trebuie sa fie cuprinse in exercitiul financiar al anului in cursul caruia au fost efectuate.
 3. Trebuie sa reprezinte cheltuieli cu salarii sau cele asimilate salariilor, asa cum sunt definite in cap. III din Codul Fiscal.
 4. Trebuie sa respecte regulile prevazute la art. 25 din Codul Fiscal, privind amortizarea.
 5. Trebuie sa respecte regulile privind deducerea cheltuielilor care reprezinta investitii in mijloace fixe, in cazul cabinetelor medicale.
 6. Trebuie sa reprezinte cheltuieli cu prime de asigurare efectuate pentru:
  1. active corporale sau necorporale din patrimoniul afacerii;
  2. active care folosesc drept garantie bancara pentru creditele utilizate in desfasurarea activitatii pentru care este autorizat contribuabilul;
  3. bunuri folosite in cadrul unor contracte de inchiriere sau leasing, potrivit clauzelor contractuale;
  4. asigurare de risc profesional.
 7. Cheltuielilte trebuie sa fie efectuate pentru salariati pe perioada detasarii sau a unei delegatii in alta localitate, in tara sau in strainatate, in interes de serviciu, ele reprezentand indemnizatiile platite acestora, cheltuieli de transport si cazare.
 8. Cheltuielile trebuie sa fie efectuate pe perioada deplasarii contribuabilului care isi desfasoara activitatea individual si/sau intr-o forma de asociere, in tara sau in strainatate, in scopul desfasurarii activitatii, ele reprezentand cheltuieli de cazare si transport.
 9. Trebuie sa reprezinte contributii profesionale obligatorii datorate, conform legii, organizatiilor profesionale din care fac parte contribuabilii.
 10. Trebuie sa fie efectuate in scopul desfasurarii activitatii si reglementate prin acte normative in vigoare.
 11. In situatia activelor neamortizate, cheltuielile sunt deductibile la momentul instrainarii si reprezinta pretul de cumparare sau valoarea stabilita prin expertiza tehnica la data dobandirii, dupa caz.
Ziberline Consulting va ofera servicii de contabilitate in Cluj, consultanta si asistenta in domeniul economico-financiar. Apelati cu incredere la serviciile noastre, iar grija evidentei contabile nu va mai fi o problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Contact

SEDIU : Str. Cetatii, Nr.331A, Et. 1, Ap 8 Loc. Floresti, Jud: Cluj COD:407280


0743-144.011 | 0364-153.193


office@ziberline.ro

Politica Cookie
Politica de confidentialitate

Site realizat de Global Marketing IT

Partener Business Tot ce iubesc

Certificat de apreciere pentru Calitatea Serviciilor Oferite

Copyright Ziberline @ 2020. All rights reserved.