Modificari legislative pentru PFA si II – Ziberline Consulting

Modificari legislative pentru PFA si II

februarie 12, 2020 0
modificari-legislative-pentru-pfa-si-ii-54.jpg

Modificari legislative pentru PFA si II

Anul 2017 aduce modificari legislative in ceea ce priveste activitatea PFA (Persoana Fizica Autorizata) si II (Intreprindere Individuala) referitoare la numarul de coduri CAEN inregistrate si numarul de angajati pe care ii pot avea.

Conform noilor modificari PFA vor putea sa aiba inregistrate maxim 5 clase de activitate si maxim 3 angajati cu contract individual de munca.

II vor putea sa aiba inregistrate maxim 10 clase de activitate si maxim 8 angajati cu contract individual de munca.

Desi persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale vor avea limitari in ceea ce priveste numarul de angajati, acestea vor putea sa incheie documente contractuale cu alte persoane fizice sau juridice pentru efectuarea activitatilor economice.

In prezent atat PFA cat si II nu sunt limitate in ceea ce priveste numarul de coduri CAEN si numarul de angajati iar cele care depasesc aceasta limita sunt obligate ca incepand cu data de 17 ianuarie, de cand intra in vigoare noua limitare, sa isi modifice mentiunile din Certificatul de Inregistrare. Persoanele juridice care sunt afectate de aceste modificari au la dispozitie 2 ani pentru a se conforma, astfel risca radierea din Oficiul Registrului Comertului.

Schimbarea mentiunilor este gratuita, iar in acest sens se depune o cerere la Oficiul Registrului Comertului. In acelasi timp persoana juridica poate opta si pentru schimbarea formei de organizare in cazul in care se considera ca aceste limitari ii pot afecta activitatea.

In cazul in care va aflati intr-un impas apelati cu incredere la companii care ofera consultanta privind organizarea societatii si servicii contabilitate Cluj pentru a lua intotdeauna cele mai bune decizii in ceea ce priveste firma dvs.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Contact

SEDIU : Str. Cetatii, Nr.331A, Et. 1, Ap 8 Loc. Floresti, Jud: Cluj COD:407280


0743-144.011 | 0364-153.193


office@ziberline.ro

Politica Cookie
Politica de confidentialitate

Site realizat de Global Marketing IT

Partener Business Tot ce iubesc

Certificat de apreciere pentru Calitatea Serviciilor Oferite

Copyright Ziberline @ 2020. All rights reserved.