Modificari privind incasarile in numerar – Ziberline Consulting

Modificari privind incasarile in numerar

februarie 12, 2020 0
modificari-privind-incasarile-in-numerar-48.jpg

Modificari privind incasarile in numerar

Incepand cu data de 1 august 2016 se modifica plafonul maxim, pe zi, pentru operatiunile de incasari in numerar de la persoane fizice.

In momentul de fata sunt interzise incasarile de la o persoana fizica cu valoare mai mare de 10.000 lei. Deasemenea sunt interzise si incasarile fragmentate de la o persoana pentru incasarile in numerar care depasesc suma de 10.000 lei. Pana acum suma care depasea plafonul de 10.000 lei era obligatoriu sa fie achitata prin transfer bancar.

Modificarea ce va intra in vigoare de la 1 august 2016 este valabila doar pentru organizatorii de nunti si botezuri. Acestia pot sa solicite ANAF aprobarea unui nou plafon de incasari. In cazul in care se doreste acest lucru tot ce trebuie sa faceti este sa depuneti documente justificative la ANAF prin care se arata ca veniturile realizate din desfasurarea acestui tip de evenimente depasesc acest plafon existent de 10.000 lei.

In etapa urmatoare angajatii ANAF analizeaza incasarile generate de acest tip de evenimente iar in termen de 15 zile de la data depunerii cererii de catre firma dvs., veti fi instiintati in legatura cu noul plafon stabilit. Aceasta decizie este valabila 1 an de la data comunicarii si se poate reinnoi.

Aceasta decizie poate fi modificata la cererea dvs. in eventualitatea in care nu va mai incadrati in acest plafon. In urma consultarii cu contabilul dvs. sau firma de contabilitate cu care colaborati veti putea lua cea mai buna decizie.

Aceasta noua modificare are loc ca urmare a Ordonantei de Urgenta nr. 32/2016 prin care se doreste imbunatatirea cadrului legal reglementat de Legea nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Contact

SEDIU : Str. Cetatii, Nr.331A, Et. 1, Ap 8 Loc. Floresti, Jud: Cluj COD:407280


0743-144.011 | 0364-153.193


office@ziberline.ro

Politica Cookie
Politica de confidentialitate

Site realizat de Global Marketing IT

Partener Business Tot ce iubesc

Certificat de apreciere pentru Calitatea Serviciilor Oferite

Copyright Ziberline @ 2020. All rights reserved.