Tichete de vacanta pentru bugetari – OUG 9/2017 – Ziberline Consulting

Tichete de vacanta pentru bugetari – OUG 9/2017

februarie 12, 2020 0
tichete-de-vacanta-pentru-bugetari-oug-9-2017-58.jpg

Tichete de vacanta pentru bugetari – OUG 9/2017

Un nou proiect propune acordarea de tichete de vacanta bugetarilor, la nivelul unui salariu minim brut garantat in plata. Persoanele care lucreaza la stat nu beneficiaza de anumite indemnizatii si suplimente la salariu, insa acestea vor putea primi prime si vouchere de vacanta incepand din luna iulie a acestui an, potrivit OUG 9/2017. In momentul de fata, doar angajatii din mediul privat pot beneficia de aceste tichete.
In ordonanta se arata si ca, nici in perioada 1 martie – 31 decembrie 2017, personalul din cadrul insitutiilor si autoritatilor publice nu poate primi premii. De asemenea, actul mai prevede ca bugetarilor nu li se acorda, pentru aceeasi perioada, nici tichete de masa, cu exceptia celor din institutiile finantate integral din venituri proprii. Nici tichete cadou nu vor fi acordate pana la finalul acestui an, indiferent de care autoritati ori insitutii publice vorbim. Totodata, in acelasi proiect  se mentioneaza ca performanta profesionala va fi stimulata prin premii lunare de 5% din cheltuielile cu salariile.
Bugetarii vor primi un voucher de vacanta in valoare de 1.450 de lei incepand cu luna iulie a acestui an, iar potrivit reprezentantilor de pe piata, cu aceasta suma poate fi cumparat un sejur complet pe litoralul romanesc, in statiunile balneo, in Delta Dunarii sau in statiunile montane.
Sejururile in Romania cumparate anul trecut cu vouchere de vacanta au totalizat aproximativ 10 milioane de euro, o suma de aproape patru ori mai mare fata de 2015 si de sase ori mai mare fata de 2014. Pentru acest an, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) estimeaza o crestere de 38 de ori a sumei, daca vor fi acordate vouchere de vacanta in valoare de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar.
Pentru modificari fiscale de orice fel este important sa apelati la o firma specializata, ce ofera servicii de contabilitate Cluj, astfel incat sa fiti mereu la curent cu cele mai recente modificari din domeniul economico-financiar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Contact

SEDIU : Str. Cetatii, Nr.331A, Et. 1, Ap 8 Loc. Floresti, Jud: Cluj COD:407280


0743-144.011 | 0364-153.193


office@ziberline.ro

Politica Cookie
Politica de confidentialitate

Site realizat de Global Marketing IT

Partener Business Tot ce iubesc

Certificat de apreciere pentru Calitatea Serviciilor Oferite

Copyright Ziberline @ 2020. All rights reserved.